Portiz Port & Industry in Zeeland Header Afbeelding

Werkvergunning nodig voor medewerkers van buiten Europa?  UWV biedt met Landelijk Steunpunt Arbeidsmigratie dienst aan bedrijven in Zeeland  

Lukt het niet om binnen de EU/EER een geschikte werknemer te vinden? Dan is een blik over de Europese buitengrens een laatste mogelijkheid. Let wel op: voor een werknemer van buiten de EU, een derdelander, moet een tewerkstellingsvergunning worden aangevraagd, een complexe procedure. Het Landelijk Steunpunt Arbeidsmigratie (LSA) van UWV adviseert bij het doen van zo’n aanvraag.  

Veel werkgevers zijn nog onvoldoende op de hoogte van de voorwaarden die voor een tewerkstellingsvergunning gelden. Heb je bijvoorbeeld alle mogelijkheden voor de werving van personeel in Nederland en de EU/EER onderzocht en benut? Kun je kandidaten binnen een redelijke termijn scholen? Is sprake van een realistische vacature met reële functie-eisen? Dit zijn vragen die een werkgever zichzelf moet stellen, alvorens een tewerkstellingsvergunning aanvraag te doen. De LSA-adviseurs helpen bij vragen over de procedure: steunpuntarbeidsmigratie@uwv.nl. Dat is kosteloos en vrijblijvend.  

foto-LSA

De UWV-LSA-adviseurs (vlnr) Samira Belhadj, Tim Kersten en Margriet de Jong