Portiz Port & Industry in Zeeland Header Afbeelding

Vincent Courtois over de RUD: ‘Dezelfde belangen. Dat is wat ons verbindt.’

Terneuzen, 28 maart - Deze week verscheen een interview met Vincent Courtois, voorzitter Portiz en directeur van Ovet, in het kader van het 10-jarig jubileum van de RUD Zeeland.

Portiz hecht een groot belang aan een goed functionerende RUD. Dat betreft niet alleen de uitvoering van haar kerntaken, waaronder vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH), maar ook de rol van de RUD als volwaardige gesprekspartner en adviseur voor het bedrijfsleven. Die laatste rol is voor Portiz zeker zo belangrijk gezien de toenemende regeldruk en nieuwe uitdagingen waar bedrijven mee worden geconfronteerd en de onduidelijkheid over die regels bij zowel het bedrijfsleven als de uitvoeringsdienst.

In het licht van de steeds ingewikkeldere Nederlandse en Europese regelgeving is een goede samenwerking met een robuuste RUD voor Portiz-bedrijven dan ook cruciaal. Deze ontwikkeling vraagt om kennis, creativiteit en niet te vergeten ook om het kunnen relativeren en invullen vanuit het perspectief van het bedrijf en de lokale omstandigheden

Het interview met Vincent Courtois is gepubliceerd op de website van RUD Zeeland.

Vincent-Courtois-768x512