Portiz Port & Industry in Zeeland Header Afbeelding

Kijken in de keuken van een mooi internationaal Zeeuws Bedrijf

PORTIZ/VNO-NCW Zeeland HRM te gast bij Zeelandia

Zierikzee, 6 oktober 2023 - Eerder deze maand kwam de PORTIZ/VNO-NCW Zeeland HRM groep bijeen bij Zeelandia in Zierikzee. Een geanimeerde sessie met interessante rondleiding bij deze internationale producent van ingrediënten voor brood-en banketbakkerijen.  

Het formele gedeelte startte met een inspirerende inleiding over de kansen en uitdagingen op het gebied van HR bij Zeelandia, gegeven door ons lid en gastvrouw Debora Koelma, HR-directeur Nederland. De hoofdvestiging van dit familiebedrijf is in Zierikzee, waar ongeveer 430 medewerkers werkzaam zijn. In totaal (internationaal) werken bij Zeelandia ruim 3000 mensen. Goed om te vernemen dat deze internationale speler, naast de grote industrie, vaak al generaties lang actief is bij onze eigen bakkers!  

Inclusie, diversiteit, gelijkwaardigheid  

Op de agenda van de bijeenkomst stond ook het onderwerp inclusie, diversiteit en gelijkwaardigheid. Anouk Geus gaf in een uitgebreide presentatie inzicht in de manier waarop DOW al jaren daaraan werkt. Een programma wat hoog op de agenda staat en vanuit de top wordt omarmd. Een belangrijk onderwerp dat ook andere bedrijven in Zeeland hebben opgepakt.  

Administratieve lastendruk 

Onlangs werd door VNO-NCW Brabant Zeeland een online Q&A-sessie gehouden over de binnenkort in te voeren administratieve regeling Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM). Ook leden van de PORTIZ/VNO-NCW Zeeland HRM groep sloten aan, omdat veel bedrijven nog zoekende zijn hoe ze deze nieuwe regeling moeten toepassen. Hier vind je een terugkoppeling van de Q&A sessie.  

Junior Praktijkprogramma 

Na het gebruikelijke ‘rondje langs de velden’, waarbij de HR-managers actualiteiten en best practices uitwisselen, werd o.a. stilgestaan bij het onlangs gestarte Junior Praktijkprogramma Procestechniek en Maintenance, werd het formele gedeelte van deze bijeenkomst afgesloten met een lunch. Nadat iedereen voorzien was van de juiste BPMs, gingen we de fabriek in voor een rondleiding. Debora Koelma en haar collega Andrea Marteijn namen ons mee naar de ultraschone productiehal en het indrukwekkende distributiecentrum van het Zeelandia.

Weer een heel interessante PORTIZ/VNO-NCW Zeeland HRM-sessie, met dank aan Debora en Andrea voor hun enthousiasme en de warme ontvangst! 

PORTIZ/VNO-NCW Zeeland HRM community 

Daar zijn de HR-managers van de grotere bedrijven/organisaties in Zeeland aangesloten (zie bijlage). Deze groep van in totaal ca. 40 HR-managers/directeuren komt drie tot vier keer per jaar bijeen over strategische, actuele onderwerpen die zij zelf aandragen. Centraal staat kennisvergaring en uitwisseling van best practices van de deelnemende bedrijven. 

IMG_1695
IMG_1707
IMG_1713