Portiz Port & Industry in Zeeland Header Afbeelding

Als bottlenecks worden aangepakt ziet Portiz kansen voor bedrijven in de haven

Terneuzen, 22 januari 2024 - Portiz havenbedrijven zien kansen voor 2024 ondanks tegenvallende cijfers in 2023 door crises: Wel zijn er zorgen voor de instabiliteit in de wereld, de langzamer draaiende economie en met name de concurrentiekracht van Nederland als gevolg van de hoge energiekosten en ook de krappe arbeidsmarkt. Op deze terreinen moeten snel maatregelen worden genomen want onder meer de verduurzaming van bedrijven komt hierdoor ernstig in het geding.

Groei toegevoegde waarde

In het radioprogramma De Zeeuwse Kamer van 16 juni vertellen Portiz bestuursleden Vincent Courtois, directeur Ovet en voorzitter Portiz, en Leendert Muller, directeur Multraship over hun verwachtingen voor 2024. Aanleiding waren de jaarcijfers van North Sea Port die voor 2023 een daling van 11% van de goederenoverslag lieten zien ten opzichte het recordjaar 2022. Wat betreft toegevoegde waarde en werkgelegenheid lieten de bedrijven in het havengebied wel een positieve ontwikkeling zien.

Speerpunten Portiz

Portiz zet zich in voor het versterken van het vestigingsklimaat in de havenregio. Belangrijke speerpunten zijn: voldoende geschoolde arbeidskrachten, faciliteren van de industriële energietransitie, een optimale infrastructuur en achterlandverbindingen, efficiënte vergunningverlening en regelgeving, versterking dienstverlening in de haven en het waarborgen van de license-to-operate voor de bedrijven in de haven. Voor meer informatie zie de Portiz webpagina ‘Thema’s.

foto-Vincent
120829-kraan-10-in-monding-van-lucien-van-der-Horn3
Directeur-Multraship-Leendert-Muller-houdt-toespraak-660x445